Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Αθήνα: “Η προστασία της δημιουργικής επιχείρησης”

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Πλειάδες» της Νομικής Βιβλιοθήκης, Μαυρομιχάλη 23, 106 80 Αθήνα,  λόγω αιφνίδιου τεχνικού προβλήματος στην αίθουσα του ΕΚΔΔΑ.

 

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

Η προστασία της δημιουργικής επιχείρησης

Στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΑΠΘ, το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα, οργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο στις 28-30 Νοεμβρίου 2019 με τίτλο: Η προστασία της δημιουργικής επιχείρησης.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει δεκαοκτώ (18) θεματικές- σε κάθε μία από τις οποίες παρουσιάζονται συστηματικά οι ισχύουσες διατάξεις και η αντίστοιχη νομολογία και νομική θεωρία- και διαρθρώνεται στις κάτωθι τέσσερις ενότητες:

  • Δίκαιο του σήματος
  • Προστασία της επιχείρησης: αδικοπραξία, αθέμιτος ανταγωνισμός, απόρρητα, πνευματική ιδιοκτησία.
  • Ζητήματα ποινικού δικαίου
  • Ζητήματα φορολογικού δικαίου

 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθούν στους συμμετέχοντες:

(α) Βεβαίωση συμμετοχής

(β) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης με πιστωτικές μονάδες (ECTS).

Οι νέες νομοθετικές εξελίξεις στο πεδίο της  προστασίας του σήματος ενόψει της ενσωμάτωσης της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2436 στο εθνικό δίκαιο, και της προστασίας των απορρήτων της  επιχείρησης (όπου επίσης υπάρχει ο πρόσφατος Ν. 4605/2019), καθώς και η προσέγγιση δυσχερών νομικών ζητημάτων όπως το σύγχρονο δίκαιο του αθέμιτου ανταγωνισμού ή η προστασία των πνευματικών έργων που δημιουργεί μισθωτός κατά την εργασία του,  η ποινική προστασία των οικείων εννόμων αγαθών (επιχειρηματικά απόρρητα, σήμα, θεμιτός ανταγωνισμός, πνευματική ιδιοκτησία), καθώς και η ενθάρρυνση των επενδύσεων και της έρευνας και ανάπτυξης στο φορολογικό δίκαιο, αποτελούν καίρια αντικείμενα του σεμιναρίου τόσο για τον νέο όσο και για τον έμπειρο νομικό.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 28/11/2019 και ώρα 16:30-21:30, την Παρασκευή 29/11/2019 και ώρα 16:30-21:30, καθώς και το Σάββατο 30/11/2019 και ώρα 9:30- 15:30,.

 Επίσης οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναλυτικό εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την 25/11/2019. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος συμμετοχής

 Εκπαιδευόμενος

100 ευρώ

Ασκούμενος (δικηγόρος)

70 ευρώ

Νομικό πρόσωπο

130 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης ΑΠΘ: http://www.diaviou.auth.gr/programs/creative_enterprise_athina/ ή να αποστέλλουν τις ερωτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση anti-corruption@law.auth.gr.

afisa_etairia_noemvrios_athena_2

Πρόγραμμα δημιουργική επιχείρηση Αθήνα_0