ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την ακαδημαϊκή παράδοση που καθιέρωσε με τα συνέδρια των μεταπτυχιακών φοιτητών  της, διοργανώνει φέτος το 6ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων στις 8 και 9 Δεκεμβρίου του 2020, το οποίο θα έχει επετειακό χαρακτήρα, με θέμα: «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821».

Αποτελεί τιμή της Νομικής Σχολής να ξεκινάει με δική της εκδήλωση τους εορτασμούς του ΑΠΘ για την διακοσιοστή επέτειο από την Εθνική Παλιγγενεσία, με την συμβολή σε αυτό των νέων επιστημόνων.

Στην έναρξη του Συνεδρίου (Τρίτη 8/12/2020 και ώρα 17: 30) την επετειακή διάλεξη, με τίτλο «Η ελληνική Εθνεγερσία του 1821 και η δικαιική συνείδηση στην πορεία του νέου Ελληνισμού», θα δώσει ο κ. Μαριάννος Καράσης, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Θα ακολουθήσει η 1η συνεδρία με θεματική «Ελληνική Επανάσταση: Εσωτερικές Ζυμώσεις- Εξωτερικές επιρροές», η οποία θα περιλαμβάνει πέντε εισηγήσεις (Πρόεδρος Συνεδρίας: Καθηγητής κ. Ιωάννης Στεφανίδης). Τη δεύτερη ημέρα (Τετάρτη 9/12 και ώρα 16:30) το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τρεις ακόμη συνεδρίες: τη 2η συνεδρία με θεματική «Οικονομία, Διοίκηση και Απονομή Δικαιοσύνης στη Διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα» που θα καλυφθεί με τέσσερις εισηγήσεις (Πρόεδρος Συνεδρίας: Καθηγητής κ. Λάμπρος Μαργαρίτης), την 3η συνεδρία με θεματική «Σύνταγμα και Διοίκηση στο Νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος», η οποία θα περιλαμβάνει τρεις εισηγήσεις (Πρόεδρος Συνεδρίας: Αν. Καθηγήτρια κ. Ιφιγένεια Καμτσίδου), και τέλος, την 4η συνεδρία με θεματική «Νομικοί Θεσμοί Πριν και Μετά την Επανάσταση» η οποία θα καλυφθεί με τέσσερις εισηγήσεις (Πρόεδρος Συνεδρίας: Καθηγήτρια κ. Δέσποινα Κλαβανίδου) και θα κλείσει το συνέδριο.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα μεταδοθεί με live streaming στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https: www.auth.gr/video/28516

Υπεύθυνοι για την εκδήλωση:

  • Μαρία Καϊάφα – Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ
  • Παναγιώτης Γκλαβίνης – Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ (Γραμματέας της Επιτροπής του ΑΠΘ για το 1821)
    glavinis@law.auth.gr

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Date

Δεκ 08 - 09 2020
Expired!

Time

17:30

Location

Online

Organizer

Νομική Σχολή ΑΠΘ