Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του πανεπιστημίου μας και της συνεχούς ενημέρωσης του κοινού, το Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ: «Υγεία και Περιβαλλοντικοί Παράγοντες» και η ερευνητική ομάδα «Histologistas», σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας διοργάνωσαν διημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και Παιδί» υπό την αιγίδα του τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ.

Η διημερίδα διεξήχθη στις 10 Μαΐου 2024 στο Νοσοκομείο της Καβάλας και στις 11 Μαΐου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας με την υποστήριξη του Δήμου Δράμας και της ΕΛΜΕ Δράμας.

Το αντικείμενο της διημερίδας αφορούσε θέματα περιβάλλοντος, πλανητικής υγείας και υγείας παιδιού. Ο σκοπός της διημερίδας ήταν η ενημέρωση σχετικά με το περιβάλλον και το παιδί και τις επιπτώσεις της πλανητικής υγείας στην ανθρώπινη υγεία.

Αναλύθηκαν από τους ομιλητές διεπιστημονικά θέματα σχετικά με το περιβάλλον και τις επιδράσεις αυτού τόσο στην πρόκληση ποικίλων παιδιατρικών ασθενειών, όσο και στα κοινωνικά φαινόμενα που αφορούν εφήβους. Αναλύθηκαν επίσης σύγχρονα υγειονομικά προβλήματα, με επίκεντρο το περιβάλλον και το παιδί. Δόθηκε ευκαιρία στις φοιτήτριες και στους φοιτητές των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο και να ακολουθήσει εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ αυτών, των καθηγητών και του κοινού.

Στην Διημερίδα παρευρέθηκαν οι Δ/ντές των Παιδιατρικών Κλινικών, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κος Κων/νος Ευμοιρίδης, συνάδελφοι Ιατροί και Νοσηλευτές, Μεταπτυχιακοί φοιτητές καθώς και μεγάλος αριθμός πολιτών.

Ευχαριστούμε πολύ τους Δήμους Δράμας και Καβάλας για τη θερμή φιλοξενεία, και συγκεκριμένα, το δήμο Δράμας, την Ε.Λ.Μ.Ε. Δράμας, την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για την πολύτιμη συνεργασία τους με στόχο την υποστήριξη της δράσης αυτής.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο