Ερευνητικά στοιχεία Εργαστηρίου

Το Εργαστήριο της Παιδοδοντιατρικής ασχολείται με εργαστηριακή και κλινική έρευνα που αφορά διάφορα θέματα (ενδεικτικές διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις που παρατίθενται στο Παράρτημα), και τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο αντικείμενο σπουδών και διδασκαλίας στο Π.Μ.Σ. Παιδοδοντιατρικής (Postgraduate Program in Paediatric Dentistry) όπως:

  1. Θέματα που σχετίζονται με τη μελέτη του φόβου προς τον οδοντίατρο και τη συνεργασία παιδιών με αυτόν/ήν.
  2. Θέματα που σχετίζονται με τη αποκατάσταση της τερηδόνας σε πολύ μικρά παιδιά και ΑμεΑ, που δεν μπορούν να συνεργαστούν, με ελάχιστη καταστολή και με γενική αναισθησία
  3. Θέματα που σχετίζονται με τη μελέτη της καταγραφής, πρόληψης και αποκατάστασης της τερηδόνας σε παιδιά
  4. Θέματα που σχετίζονται με την αποκατάσταση βλαβών τερηδόνας σε παιδιά που αφορά τον οδοντικό πολφό
  5. Θέματα που σχετίζονται με τη μελέτη της καταγραφής, και της συσχέτισης της τερηδόνας με την παιδική παχυσαρκία σε παιδιά προσχολικής ηλικίας
  6. Θέματα που σχετίζονται με τη μελέτη και την κάλυψη στοματικών αναγκών παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων με σύνδρομα, διαταραχές και αναπηρίες.
  7. Θέματα που σχετίζονται με τη μελέτη της καταγραφής, της αιτιολογίας και της αποκατάστασης οδοντικών ανωμαλιών σε παιδιά (πχ ΜΙΗ, ΡΜΗ, MIM, Amelogenesis and dentinogenesis imperfecta, κ.ά.)
  8. Θέματα που σχετίζονται με in vitro μελέτη δοντιών με τερηδόνα, οδοντικές ανωμαλίες, τη μελέτη οδοντιατρικών υλικών για παιδιά, μικροβιολογικών δεικτών και αναλύσεων, κλπ. Η εργαστηριακή έρευνα πραγματοποιείται στα ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος της Οδοντιατρικής, καθώς και σε συνεργαζόμενα εργαστήρια άλλων Πανεπιστημιακών Τμημάτων ή Σχολών, ενώ η κλινική έρευνα πραγματοποιείται στην Κλινική του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Παιδοδοντιατρική ή σε συνεργασία με άλλες Κλινικές του Τμήματος Οδοντιατρικής.
Μετάβαση στο περιεχόμενο