Ο Δρ Νίκος Κοτσάνος είναι παιδοδοντίατρος και πλέον ομότιμος καθηγητής Παιδοδοντιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Απόφοιτος ο ίδιος του ΑΠΘ, έκανε διδακτορικές σπουδές (PhD) με υποτροφία του ΙΚΥ και εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Bristol της Αγγλίας κατά την 4ετία 1978-82. Στα 1990-1991 εξειδικεύτηκε στην παιδοδοντιατρική στο New York University, ΗΠΑ.

Έχει εκδώσει το πρώτο πλήρες βιβλίο ‘Παιδοδοντιατρική’ στην Ελλάδα. Έχει πάνω από 120 δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει προσκληθεί ως ομιλητής στη Σκωτία, Νορβηγία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ισπανία, Ιαπωνία και Ν. Κορέα. Είναι δραστήριο μέλος της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας και της European Academy of pediatric Dentistry.

Τα κλινικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται σε όλο το φάσμα της παιδοδοντιατρικής:

  • θεραπεία του φόβου προς τον οδοντίατρο
  • προστασία από την τερηδόνα, αλλά και αισθητική αποκατάσταση
  • εξειδικευμένη φροντίδα οδοντικών ανωμαλιών και τραυμάτων
  • αντιμετώπιση παιδιών με αναπηρίες ή ειδικές ανάγκες, είτε με συμπεριφορική προσέγγιση στο ιατρείο, είτε, αν χρειάζεται, με γενική αναισθησία σε κλινική.

Τα κοινωνικό του έργο περιλαμβάνει ομιλίες σε γονείς, μαθητές και φροντιστές ατόμων με αναπηρίες σε διάφορους Νομούς, καθώς και οργάνωση της οδοντιατρικής εξέτασης παιδιών σχολείων και ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Δημοτικών και Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών της Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γόρδου, απόφοιτο του Αρχαιολογικού Τμήματος ΑΠΘ και της σχολής ξεναγών και καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης. Έχουν δυο ενήλικους γιους, τον Γιάννη και τον Βαγγέλη, με χαμόγελα που έχουν δεχθεί τα οφέλη της προληπτικής οδοντιατρικής (απουσία τερηδόνας) και της ορθοδοντικής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο