Οδηγίες παρουσίασης εργασιών

Γενικές οδηγίες

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει προφορικές παρουσιάσεις και αναρτημένες ανακοινώσεις (poster). Οι δύο μορφές παρουσίασης αντιμετωπίζονται ισότιμα στο πρόγραμμα και στα πρακτικά του Συνεδρίου.

Οδηγίες προφορικής παρουσίασης:

  1. Μέγιστη διάρκεια κάθε προφορικής παρουσίασης είναι τα 12 λεπτά.
  2. Η συζήτηση επί των παρουσιάσεων θα πραγματοποιηθεί στο τέλος κάθε συνεδρίασης και θα διαρκεί 15 λεπτά.
  3. Μια μόνο μέθοδος παρουσίασης είναι διαθέσιμη: Παρουσίαση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με χρήση αρχείου Microsoft PowerPoint. Η προτιμώμενη μορφή θα ήταν .pptx και όχι .ppt
  4. Το αρχείο της παρουσίασης είναι καλό να ελεγχθεί σε διαφορετικό PC από το οποίο είχε αρχικά προετοιμαστεί για να βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις που έγιναν (φόντο, κινήσεις, γραφικά, συνδεδεμένες εικόνες) εμφανίζονται σωστά.
  5. Έχετε μαζί σας το αρχείο σε μονάδα flash USB! Τα αρχεία της παρουσίασης θα αποθηκεύονται πρόσκαιρα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή απ’όπου θα γίνονται οι παρουσιάσεις.

Οδηγίες παρουσίασης αναρτημένης ανακοίνωσης (poster):


  1. Κάθε poster θα αναφέρεται στη θεματική ενότητα όπου ανήκει με έναν κωδικό αριθμό όπως εμφανίζεται στο τελικό πρόγραμμα του Συνεδρίου.
  2. Υπάρχει ιδιαίτερη ενότητα στο πρόγραμμα του συνεδρίου για την παρουσίαση των αναρτημένων ανακοινώσεων. Στη διάρκεια αυτής της ενότητας θα πρέπει ένα τουλάχιστον μέλος από τους/τις συγγραφείς του poster να είναι διαθέσιμο για συζήτηση με τους/τις ενδιαφερόμενους/ες συνέδρους.
  3. Η ανάρτηση θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο του ΚΕ.Δ.Ε.Α (φουαγιέ του υπογείου) στον πίνακα που φέρει τον κωδικό του poster. Προτεινόμενος τύπος διαστάσεων: A0 (Υ:1189mm, Π:841mm)

Σύντομη προφορική παρουσίαση επιλεγμένων poster 

Όσοι από τους/τις συγγραφείς των poster το επιθυμούν μπορούν να παρουσιάσουν 1 διαφάνεια ώστε να εστιάσουν την προσοχή του κοινού στο θέμα της εργασίας τους. Η προφορική παρουσίαση της αναρτημένης ανακοίνωσης θα πρέπει να είναι ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΗ (max. 2 λεπτά, ΜΟΝΟ 1 διαφάνεια) και με διακριτή αναφορά στον κωδικό του poster. Οι ομιλητές/τριες θα πρέπει να επικεντρωθούν στον κύριο στόχο της έρευνας και να αναφέρουν τα βασικά ευρήματα της εργασίας τους.

Παρακαλούνται οι συγγραφείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, να το δηλώσουν ΠΡΙΝ ΤΙΣ 24/03/22 στην Οργανωτική Επιτροπή και να προετοιμάσουν κατάλληλα την ομιλία τους

Σκοπός αυτής της ομιλίας είναι να κινήσει το ενδιαφέρον του κοινού να διαβάσει την ανακοίνωση ή/και την ηλεκτρονική ανάρτηση και πιθανά να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτήν.  Ενθαρρύνεται επίσης η άμεση και φυσική επικοινωνία με τον/την παρουσιαστή/τρια κατά διάρκεια της επακόλουθης, προγραμματισμένης συνεδρίας των πόστερ αλλά και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων στο συνεδριακό χώρο, ώστε να συζητηθούν πιθανά ερωτήματα γύρω από την ερευνητική εργασία.