Πρόγραμμα

Κεντρικοί ομιλητές: 

Δρ. Κ. Νικηφορίδης, Associate Professor, Wageningen University, Netherlands

Dr. Costas (K) Nikiforidis studied Chemistry at Aristotle University in Thessaloniki, Greece, and performed a PhD in Physical Chemistry of Foods. After completing his PhD research, he moved to Wageningen University, Netherlands, where he is working for more than 10 years. Currently, he is an Associate Professor of Biobased Soft Materials and he is leading a team of 10 Ph.D. candidates, 1 postdoctoral researcher, and several undergraduate students. His research activities focus on the bio-sourcing of molecules and molecular complexes and their use to create sustainable and functional materials. Dr Costas Nikiforidis has published over 55 peer-reviewed articles, has 1 patent, and is frequently invited to speak in conferences, universities, and companies.

 

Δρ. Ε. Βερβέρης, Χημικός, Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA)

Ο Ερμόλαος Βερβέρης είναι Χημικός (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), εξειδικευμένος στη Βιοχημεία, Βιοτεχνολογία και Τρόφιμα, με εμπειρία στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης τροφίμων κι ασφάλειας τροφίμων, εντός κι εκτός Ευρώπης (Ολλανδία, Δανία, Φιλανδία, Νέα Ζηλανδία, Ιταλία). Στο πλαίσιο των διδακτορικών του σπουδών στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ερευνά πώς η υποκατάσταση του κόκκινου κρέατος από άλλες παραδοσιακές ή εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης μπορεί να επηρεάσει τη δημόσια υγεία. Από το 2016, δουλεύει στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), πάνω στην αξιολόγηση κινδύνου νεοφανών τροφίμων, στη μονάδα Διατροφής και Καινοτομίας Τροφίμων. Υπό τον τρέχοντα ρόλο του ως επιστημονικός υπεύθυνος, εστιάζει στην αξιολόγηση ασφάλειας εντόμων, φυκών και προϊόντων τους, καθώς και των παραπροϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων, ως νεοφανή τρόφιμα.

 

 

Αναλυτικό πρόγραμμα ομιλιών

 

Πρόγραμμα αναρτημένων εργασιών