Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ίδια εμφάνιση για πολλούς ιστοχώρους σας, τότε μπορείτε να εξάγετε τις ρυθμίσεις από την προσαρμογή θέματος (theme) ενός ιστοχώρου και στη συνέχεια να τις εισάγετε σε έναν άλλο ιστοχώρο.
Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  1. Από το περιβάλλον διαχείρισης του ιστοχώρου σας, θα πάτε στη σελίδα “Εμφάνιση -> Προσαρμογή“. Στη νέα σελίδα που θα σας εμφανιστεί, θα δείτε αριστερά το μενού ρυθμίσεων και δεξιά μία προεπισκόπηση του ιστοχώρου σας. Η προεπισκόπηση σας βοηθάει να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο της αλλαγές που κάνετε ώστε να συνεχίσετε με την αποθήκευση των αλλαγών ή σε επιπλέον επεξεργασία της εμφάνισης του ιστοχώρου σας.
  2. Από το μενού αριστερά, κάνετε κλικ στην καρτέλα “Export/Import” ώστε να εμφανιστούν οι διαθέσιμες επιλογές.

Εξαγωγή Ρυθμίσεων

Για να κάνετε εξαγωγή ρυθμίσεων, παρακαλούμε κάντε κλικ στο κουμπί “Export” ώστε να κατεβάσετε ένα αρχείο σε μορφή .dat στον υπολογιστή σας.

Εισαγωγή Ρυθμίσεων

Για να εισάγετε τις ρυθμίσεις σε έναν άλλο ιστοχώρο, θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο περιβάλλον διαχείρισης του νέου ιστοχώρου και μέσα από την αντίστοιχη σελίδα να ανεβάσετε το αρχείο .dat που κατεβάσατε προηγούμενως.
Εάν θέλετε να μεταφέρετε και τις εικόνες (για παράδειγμα το λογότυπο και το favicon) που χρησιμοποιούσατε στις ρυθμίσεις του παλιού ιστοχώρου, θα χρειαστεί να επιλέξετε το κουτάκι “Download and import image files“.
Τέλος, κάνετε κλικ στο κουμπί “Import” για να εισάγετε τις ρυθμίσεις στο νέο σας ιστοχώρο.