Σχετικά με την υπηρεσία

Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις μονάδες του πανεπιστημίου να δημιουργήσουν ένα νέο ιστοχώρο εύκολα και γρήγορα. Ο ιστοχώρος δημιουργείται λίγη ώρα μετά την αίτηση του ενδιαφερόμενου προσωπικού του πανεπιστημίου και για τη διαχείριση του δεν απαιτούνται κάποιες γνώσεις προγραμματισμού.

Βασικά χαρακτηριστικά υπηρεσίας websites.auth

Drag & Drop Page Builder

Δυνατότητα δημιουργίας / επεξεργασίας του περιεχομένου με εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Έτοιμα Templates

Δυνατότητα χρήσης έτοιμων templates από την ενσωματωμένη βιβλιοθήκη του page builder.

Πολυγλωσσικότητα

Δυνατότητα προσθήκης περιεχομένου
σε διάφορες γλώσσες

Sliders

Δυνατότητα δημιουργίας slider με
φωτογραφίες ή ανακοινώσεις

Διαχείριση Χρηστών

Δυνατότητα διαχείρισης των χρηστών
που έχουν πρόσβαση στον ιστοχώρο σας

Βιβλιοθήκη Πολυμέσων

Δυνατότητα διαχείρισης των εικόνων & εγγράφων που έχετε ανεβάσει στον ιστοχώρο σας

Προσβασιμότητα

Δυνατότητα χρήσης ειδικών εργαλείων για την προσβασιμότητα των ιστοχώρων

Συμβατότητα με το GDPR

Παροχή κατάλληλων εργαλείων ώστε όλοι οι ιστοχώροι της υπηρεσίας να είναι συμβατοί με το GDPR.

Ασφάλεια

Το ΚΗΔ αναλαμβάνει τη συντήρηση και σωστή λειτουργία όλων των ιστοχώρων που φιλοξενούνται στην υπηρεσία.

Συχνές ερωτήσεις

Σε ποιο εργαλείο βασίζεται η υπηρεσία;

Η υπηρεσία websites βασίζεται στο δημοφιλέστερο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου για ιστοχώρους, το WordPress CMS.

Γνωρίζοντας ότι πολλοί χρήστες δεν είναι εξοικειωμένοι με εργαλεία όπως το WordPress, δημιουργήσαμε ένα κέντρο βοήθειας στο οποίο μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό για τη διαχείριση και συντήρηση του περιεχομένου του ιστοχώρου σας. Το κέντρο βοήθειας είναι διαθέσιμο σε αυτήν τη σελίδα.

Παράλληλα, εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα ή έχετε κάποια απορία σχετικά με την υπηρεσία, μπορείτε να απευθυνθείτε στην υποστήριξη χρηστών του ΚΗΔ.

Ακόμη και εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το WordPress, μπορείτε να δημιουργήσετε νέες σελίδες και να προσθέσετε το υλικό που επιθυμείτε εύκολα και γρήγορα. Για οδηγίες μπορείτε να επισκεφθείτε και το κέντρο βοήθειας που έχουμε ετοιμάσει. Κάθε νέος ιστοχώρος που δημιουργείται στην υπηρεσία websites ενσωματώνει ένα προεπιλεγμένο περιεχόμενο που αποτελείται από κάποιες βασικές σελίδες και ανακοινώσεις, ένα κεντρικό μενού και μερικές μικροεφαρμογές (widgets) ώστε να σας βοηθήσει στα πρώτα σας βήματα.

Φυσικά. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστοχώρο σε όποια ή όσες γλώσσες επιθυμείτε. Θα βρείτε σχετικές οδηγίες στο κέντρο βοήθειας της υπηρεσίας.

Όλοι οι ιστοχώροι που φιλοξενούνται στην υπηρεσία websites θα χρειαστεί να διαθέτουν έναν διαχειριστή περιεχομένου που θα είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση και προσθήκη του περιεχομένου στον κάθε ιστοχώρο. Το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ δεν αναλαμβάνει την προσθήκη και ενημέρωση του περιεχομένου ενός ιστοχώρου.

Το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την ασφάλεια και συντήρηση της υπηρεσίας. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε για ενημερώσεις ασφαλείας στο ίδιο το WordPress, τα θέματα (themes) ή τα πρόσθετα (plugins) που χρησιμοποιούνται στον ιστοχώρο σας. Ωστόσο, από τη δική σας πλευρά πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα που αφορούν το περιεχόμενο του ιστοχώρου, τη σύνδεση χρηστών στο περιβάλλον διαχείρισης του ιστοχώρου σας, όπως για παράδειγμα να μη γίνεται χρήση αδύναμων κωδικών πρόσβασης, να ανανεώνονται συχνά και να μη μοιράζονται σε τρίτους.

Για να κάνετε αίτηση για νέο ιστοχώρο στην υπηρεσία θα χρειαστεί να έχετε έναν ενεργό ιδρυματικό λογαριασμό. Μπορείτε να κάνετε μία νέα αίτηση μέσα από αυτήν τη σελίδα.

Όχι, μπορείτε να δημιουργήσετε όσους ιστοχώρους επιθυμείτε. Ωστόσο, οι ιστοχώροι αυτοί θα πρέπει να εντάσσονται στο πλαίσιο κανονισμού λειτουργίας της υπηρεσίας, να αφορούν μονάδες του ΑΠΘ όπως Τμήματα, Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, Εργαστήρια, Τομείς ή Ερευνητικά έργα και να μην αφορούν προσωπικούς ιστοχώρους, blogs ή δράσεις που δεν έχουν σχέση με την ακαδημαϊκή δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα ο ιστοχώρος ενός φωτογραφικού ομίλου. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι για κάθε ιστοχώρο θα χρειαστεί να υποβάλλετε μία νέα αίτηση.