Διαδικασία Yποβολής Αιτήσεων

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων

Η αίτηση υποψηφιότητας για τη συμμετοχή στο ΠΜΣ γίνεται με κατάθεση της Αίτησης Υποψηφιότητας ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του ΠΜΣ (msc-pharmtech@pharm.auth.gr) κοινοποιώντας το στη Γραμματεία του Tμήματος (cc) info@pharm.auth.gr, υποβάλλοντας συνημμένα σε συμπιεσμένο αρχείο (.zip) τα συνοδευτικά δικαιολογητικά αρχεία που απαιτούνται κατά περίπτωση.

Οδηγίες συμπλήρωσης της Αίτησης Υποψηφιότητας, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να βρεθούν στην ενότητα “Χρήσιμα Έντυπα” στον ιστότοπο του ΠΜΣ ακολουθώντας τη διαδρομή: Σχετικά με ΠΜΣ > Χρήσιμα Έντυπα > Έντυπα Εισδοχής.

Η υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας γίνεται σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται με την προκήρυξη του ΠΜΣ.

Προκύρηξη του Προγράμματος

Η προκήρυξη του προγράμματος και των προϋποθέσεων συμμετοχής δημοσιεύονται διαδικτυακά στις ιστοσελίδες του τμήματος Φαρμακευτικής (https://www.pharm.auth.gr) και του ΠΜΣ Φαρμακευτική Τεχνολογία (websites.auth.gr/pharmtech)  κατά τους μήνες Ιούλιο έως και αρχές Σεπτεμβρίου.

 

Αριθμός Εισακτέων​

Ο αριθμός εισακτέων ανά ακαδημαϊκό έτος έχει οριστεί (βάσει του κανονισμού του ΠΜΣ) κατά μέγιστο στους δεκατέσσερις (14). Οι τελικοί συμμετέχοντες επιλέγονται κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων τους καθώς και συνέντευξης από την Συντονιστική Επιτροπή του προγράμματος.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Η συμμετοχή στο ΠΜΣ  Φαρμακευτική Τεχνολογία γίνεται μετά από την υποβολή των εμπρόθεσμων αιτήσεων και των συνοδευτικών δικαιολογητικών εγγράφων των ενδιαφερόμενων σύμφωνα με τις οδηγίες της προκήρυξης κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Κατηγορίες υποψηφίων που μπορούν να γίνουν δεκτοί για την παρακολούθηση του ΠΜΣ “Φαρμακευτική Τεχνολογία” είναι κάτοχοι τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών Τμημάτων Α.Ε.Ι. της ημεδαπής και της αλλοδαπής και ειδικότερα πτυχιούχοι Τμημάτων: Φαρμακευτικής, Χημικών Μηχανικών, Χημείας, Φυσικής, Ιατρικής, Τεχνολογίας Τροφίμων και συναφών Τμημάτων ΑΕΙ της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Διαδικασία Επιλογής Υποψηφίων

Η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων γίνεται από αρμόδια Τριμελή Επιτροπή Επιλογής και Εξέτασης απαρτιζόμενη από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Η Επιτροπή καταρτίζει πλήρη κατάλογο με όλους τους υποψηφίους και ύστερα από τον σχετικό έλεγχο, απορρίπτει όσους δεν πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια που έχουν καθοριστεί από το οικείο Τμήμα και καλεί σε συνέντευξη,  τους προκρινόμενους υποψηφίους που έχουν συγκεντρώσει τα προαπαιτούμενα. 

Αναλυτικά, η μοριοδότηση των υποψηφίων για εισαγωγή στο ΠΜΣ περιλαμβάνει:

  1. Βαθμός πτυχίου (σε ποσοστό 25%).
  2. Ερευνητική δραστηριότητα συναφής με το ΠΜΣ (σε ποσοστό 5%).
  3. Επαγγελματική εμπειρία σχετική με το ΠΜΣ (σε ποσοστό 10%).
  4. Κατοχή δεύτερου πτυχίου (σε ποσοστό 10%).
  5. Κατοχή άλλου μεταπτυχιακού τίτλου (σε ποσοστό 5%).
  6. Η επίδοση σε σχετική με το ΠΜΣ πτυχιακής εργασίας (σε ποσοστό 5%).
  7. Ο βαθμός (στην κλίμακα 0-10) της προφορικής συνέντευξης (σε ποσοστό 20%).
  8. Η πιστοποιημένη ή μετά από εξετάσεις γνώση της Αγγλικής γλώσσας (σε ποσοστό 15%).
  9. Η πιστοποιημένη γνώση άλλων ξένων γλωσσών (σε ποσοστό 5%).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης με βάση τον φάκελο δικαιολογητικών και τη συνέντευξη, καταρτίζεται ο τελικός πίνακας των επιτυχόντων.

Οι πρώτοι σε κατάταξη έως και τη συμπλήρωση του προκαθορισμένου κατ’ έτους αριθμού εισακτέων αποτελούν τους επιτυχόντες και επικυρώνονται από την Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών (Ε.Π.Σ.) με τον περιορισμό ότι ισοψηφήσαντες στην τελευταία θέση γίνονται όλοι αποδεκτοί και πέραν αυτού του αριθμού.

Ο τελικός πίνακας επιτυχόντων, αφού επικυρωθεί από την Συντονιστική Επιτροπή (ΣΕ) αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ και του Τμήματος.

Οι επιτυχόντες μεταπτυχιακοί υποψήφιοι/ες θα πρέπει να εγγραφούν στη Γραμματεία του ΠΜΣ εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την απόφαση της Ε.Π.Σ. Σε περίπτωση που ένας υποψήφιος δεν εγγραφεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, λαμβάνεται ως άρνηση αποδοχής της θέσης και καλείται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ να εγγραφεί ο κατά σειρά κατάταξης 1ος, 2ος, κ.τ.λ. επιλαχών, μέχρι τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού εισακτέων κατ’ έτος, βάση της σχετικής προκήρυξης.

Αν υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι με τον ίδιο συνολικό αριθμό μορίων, τότε για την τελική τους κατάταξη λαμβάνεται υπόψη η γενική ερευνητική δραστηριότητα καθώς και η γνώση των παρακάτω βασικών γνώσεων προπτυχιακών μαθημάτων: Ι) Φυσική Φαρμακευτική, ΙΙ) Φαρμακευτική Τεχνολογία ΙΙ, ΙΙΙ) Βιοφαρμακευτική, ΙV) Καλλυντικά

Μετάβαση στο περιεχόμενο